10 PETUA AMALAN DALAM PANTANG…INI CARAKU..MUNGKIN CARAMU JUA

Pengalaman…9 bulan 10 hari bagi ibu mengandung sampai saat melahirkan..Tapi biasanya ke lima lima anak saya tak kan 9 bulan 10 hari..biasanya akan terlebih..Pengalaman mengandung 5 orang anak memang ada persamaan dan ada perbezaan..Yang sama..mabuk. .loya..sampai usia kandungan 5 bulan atau 6 bulan..Time mabuk ni memang teruk la..kurus kedengking tapi bila dah hilang mabuk..selera makan […]

Continue reading »

SURAT LAYANG BUAT CIKGU?

Pejam celik pejam celik…dah hampir 17 tahun dah saya bergelar guru.Banyak kisah suka dan tak kurang duka..Biasala..hidup ni mana ada bahagia sepanjang masa,mesti ada yang kita tak suka terjadi..Apa nak kata..terima dan redha..setakat ni saya masih happy bergelar guru..Biarpun guru bukan kerjaya pilihan masa dulu dulu..Tapi jadi guru ada keistimewaan yang tak terungkap…contohnya…surat surat ni.. […]

Continue reading »

NAK CANTIK? CANTIK SEMULAJADI ..?

Malam ni terasa pulak nak cerita pasal set cantik.Dah namanya perempuan ,mestilah nak cantik.Dua tiga hari yang lepas masa dok kemas-kemas bilik tetamu,terjumpalah pulak dengan baju-bju lama.Yang bestnya baju masa nikah dulu.18 tahun yang dulu…bila dah nampak saja gatai tangan nak try…..alamakkkkkkkk… hehe..boleh lagi pakai la…tapi…baju-baju tu dah lama.,boleh katakan dah out of date la..nampaknya […]

Continue reading »

JUAL DIRI DENGAN ILMU

Hari ni akhirnya berjaya juga saya kumpul 5 anak dan cucu..kelas hari ni berlangsung kat rumah saya jer..selalunya mumy dan daddy akan buat kat luar..kat kfc ke mc d ke atau mana mana tempat yang sesuai..rasanya ni first time buat caoching coaching dengan group anak anak saya..Alahamdulillah mummy miah dan daddy pemburu bayang memang sanggup […]

Continue reading »

KENAPA OMEGA GUARD SHAKLEE?

Pernahkah anda mendengar dan mengenali Omega Guard Shaklee ?Tapi mungkin anda tahu kalau saya  sebut DHA mungkin lebih popular kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.Ini adalah botol packaging omega guard shaklee.. Jom kita kenali apakah kandungan didalam omega guard shaklee ini APA ITU  Omega-3 Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada […]

Continue reading »
1 78 79 80 81 82 85