EnErGiZiNg SOY PROTEIN

Bestnya dapat kulit mcam ni ..

KEBAIKAN ESP KEPADA KESIHATAN
~ Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular seperti sakit jantung, kolesterol tinggi dan angin ahmar
~ Membantu dalam kesihatan prostat termasuk mengurangkan risiko kanser prostat
~ Meningkatkan kesihatan tulang dan mengurangkan risiko osteoporosis

~ Membantu dalam pemulihan sistem reproduksi wanita termasuk
mengurangkan simptom menopause dan mengurangkan risiko kanser payudara
dan endometrial
~ Membekalkan tenaga segera berpanjangan
~ Meningkatkan sistem imun termasuk mencegah inomnia, migrain dan stress
~ Membantu dalam pembinaan dan pengekalan otot pejal
~ Membantu dalam kesihatan kulit, rambut, kuku, organ dan lain-lain
~ Memperbaiki pigmentasi seperti tanda penuaan, rambut gugur dan beruban

esp

Jom order :

ENERGIZING SOY PROTEIN, 850 g
[Harga Runcit : RM150.00]

10 TIPS ELAK KULIT KERING

Musim panas datang lagi..semua orang tau kan..cuaca yang panas melampau.Jadi macam-macam masalah yang datang..terutamanya masalah kecantikan kulit..kulit akan merekah,kering,mengelupas dan menggalakkan tumbuh jeragat…errr..jeragat ni memang la paling tak best…kalau biar lama2 nanti susahnye nak hilang…Disini saya nak kongsi tips untuk pelihara kulit agar tetap cantik…(ni apa yg saya selalu buat la)

 1.GUNAKAN PELEMBAB..
 selepas cuci muka..tak kira la pagi ataupun malam,
sapukan penyegar dan oleskan pelembab pada seluruh wajah dan bahagian leher..pemakaian pelembab akan membantu kulit kita mendapat nutrien yang secukupnya…ia juga membantu kulit kita nampak segar dan bersinar.

2.GUNAKAN LOSEN KULIT

jaga kulit tak semestinya muka sahaja..kulit tubuh juga harus dititik beratkan..selepas mandi,lap tubuh  dan sapukan losen nipis pd seluruh badan…saya lebih suka guna minyak zaiton

3.PAYUNG
 Bagi anda yang sering terdedah dengan panas matahari. ..tak salah gunakan payung kan…jangan la malu2..payung dapat melindungi kulit daripada sinaran matahari..macam saya..jarang la pakai payung..sebab 90% kat dalam kelas..kecuali aktiviti  koku dipadang

4.BERSIHKAN WAJAH DENGAN SEMPURNA

selepas pulang dari tempat kerja,rehatkan badan,kemudian bersihkan wajah dengan menanggalkan solekan dengan pencuci make up remover. ..saya gunakan nutriwhite shaklee..kemudian cuci dengan pencuci muka nutriwhite juga…kedua duanya sangat membantu untuk menanggalkan kotoran pada wajah. sebelum tidur,  manjakan wajah  pelembab..tapi saya biasanya selalu terlepas sebab sebelum tidur ni…maklumla..anak kecik..tidurkan anak..dengan mak sekali tidur..

6.MASKER RAWAT KULIT

Biasanya saya akan maskerkan wajah seminggu dua ke tiga kali..kalau tak sempat  sekali..kalau sempat 2 ke 3 kali..khasiat dalam masker membekalkan nutrien pada kulit menjadikan wajah sihat dan cantik..Disebabkan saya mengamalkan minum ESP SHAKLEE..so lebih mudah. .gunakan esp sebagai masker..caranya…
 ambil satu sudu besar esp
 campurkan dengan sedikit susu segar
 gaulkan dan sapukan ke kulit wajah hingga ke leher
 biarkan sehingga kering…
 cuci wajah dengan air sejuk. lap dan keringkan
 pastinya korang akan dapat rasa..segar sangat..
 masker gunakan vit c pun boleh..nanti saya kongsikan di lain entry ok….

6.LAKUKAN PERAWATAN DI SPA

ni kalau dapat buat sebulan sekali pun dah ok…kadang kadang setahun tak sekali…bagi anda yang punya bajet lebih dan masa terluang memang sangat berbaloi ke spa..perawatan spa umpama percutian pendek untuk anda merehatkan tubuh dan minda

7.PETUA ORANG TUA2

Bagi korang yang rajin berjimat..boleh juga amalkan petua dari nenek moyang dulu kala…contohnya hampas kelapa untuk melembab dan melembutkan kulit..hehe..kalau zaman moden sekarang..hampas kelapa pun tak jumpa..santan kotak…pilihan ditangan masing masing..sengkuang..tomato juga elok dilenyek disapukan ke kulit anda

setakat ini sahaja perkongsian untuk anda…

SELAMAT MENCUBA….. (^」^)

Bagi anda yang berminat untuk mengetahui set kulit nutriwhite..sila hubungi saya 0108798077

kulit cantik

PERPISAHAN ITU PASTI

Coretan buat anak murid tersayang{sayang sangat}

Dalam kenangan….
Inilah waktu yang ditunggu- tunggu.Saat mengambil keputusan SPM.Korang yang nak ambil result cikgu yang sangat berdebar-debar.Risau betul..takut target tak tercapai.Biasa la ..setiap kali nak peperiksaan SPM, guru mata pelajaranlah kena target berapa ramai yang akan dapat A.Emmmm..awal-awal tahun nak target pun takut.Kalau dilihat dari exam tingkatan 4,memang agak jauh la nak capai target.

Kelas 5S1, mesti la kena target semua dapat A..boleh ke ni? Was-was …rasa macam tak yakin je..Tapi tak pelah.target mesti tinggi.Kelas 5S1 ni memang pelajar terpilih..kelas paling top..result memang la gempak-gempak…
pengalaman mengajar kelas paling depan ni…memang laju la nak ajar.majoriti capat je dapat.Tapi yang tak bestnye..masa kita mengajar kelas ni,kadang-kadang rasa macam syok sendiri pun ye….semuanya senyap,,fokusssssss…kadang-kadang buat lawak pun tak ada orang gelak…hehee..lagi la bosan kalau si kepoh dalam kelas tu tak da…kalau ikhlas ,aiman or azhar tak da..kelas ni tak riuh la jawabnye..kalau diorang ni ada huru hara juga kelas ,tapi terkawal dan terhibur…betul dak aiman?

kalau kelas 5 s3 pulak…hari-hari kena buat ceramah motivasiiii…kerja memanjang tak siap..yang gagal ujian fizik memang biasa…Tapi mengajar kelas ni memang sangat terhibur..Walaupun mereka  ni agak perlahan nak serap ilmu-ilmu yang diajar tetapi di saat-saat akhir semuanya sangat berkobar-kobar nak belajar bersungguh-sungguh.Biarpun agak terlambat ..adaalh lebih baik dari tak sedar langsung….

Akhirnya….tanggal 20.3.2014..setelah keputusan diumumkan..alhamdulillah…tak dapat digambarkan kegembiraan aku….Tahniah wahai anak-anak muridku sekalian…Dapne berjaya menjadi antara pelajar terbaik SPM negeri Melaka…tak sempat nak snap gambar slip peperiksaan dia….
Hehe..kena tunaikan janji saya pada korang semua sebelum exam hari tu…Semoga korang semua akan berjaya dalam bidang yang akan diceburi nanti…

slip spm
Tahniah Daniel…physics A+
Cantiknyer result kamu..cikgu pun tak dapat gini…
daniel
Wakil jejaka melayu malaya yang dapat 9A …bakal doktor …..
Gembiranya die dapat capai target fizik..tuntut hadiah

  Cikgu pun nak gak tumpang gembira!!!!!!

 Physics A,A+..Nawwarah and Dapne
cikgu tersepit dicelah-celah kejayaan korang….

 Jejaka 5S3, penyeri kelas fizik..kadang-kadang kena marah,kadang-kadang cikgu yang tergelak tengok perangai korang

 ketua kelas 5S3

 Hari -hari terakhir sebelum exam SPM
Ini taiko utama kelas 5S1…

Kelas sunyi tanpa korang…
24 jam ceria…kena marah pun sengeh…
Semoga korang semua akan teruskan perjuangn menuntut ilmu tanpa jemu.Walau apa pun keputusan SPM yang dah dapat …korang mesti teruskan misi mencapai cita-cit masing-masing..
jadilah insan yang menjadi pejuang agama bangsa dan negara…cewah..cewah…

SEMOGA BERJAYA
DUNIA AKHIRAT
INGATAN TULIS CINTA : CIKGU SUHAILA 
                                           maaf ye bagi yang tak sempat cikgu nak bergambar bersama

MEALSHAKE SHAKLEE

ANDA MEMPUNYAI ANAK BERUMUR ANTARA 1 TAHUN HINGGA 12 TAHUN?
Anak anda sering mengalami situasi ini….

  • Anak anda sering demam, selsema, dan batuk?
  • Asthma atau lelah dan selalu kena ambil nebulizer?
  • Mudah dapat jangkitan penyakit dr kawan2 di taska atau di sekolah?
  • Menghadapi penyakit kulit seperti kudis, eczema atau ruam?
  • Sering lesu dan keletihan sekolah pagi, sekolah agama, mengaji dan tuition dengan jadual yg padat?
  • Kurang tumpuan dalam pembelajaran?
  • Sering lupa apa yg dipelajari atau kurang daya ingatan?
  • Tidak makan sayuran atau buah buahan?
  • Susah atau tidak mahu makan dan lebih gemar snack yg tidak sihat?
  • Ada masalah penghadaman atau sembelit?
  • Berat badan tidak mengikut standard umur? 
  • Hyperaktif? tidak focus dlm sesuatu apa yg dilakukannya?

JIKA ANAK ANDA ADA MENGHADAPI SATU ATAU LEBIH MASALAH DIATAS,
IKHTIARLAH DENGAN MEMBERIKAN NUTRISI YANG BAIK BAGI MENYELESAIKANNYA…
INSYAALLAH TIDAK RUGI MENCUBA DEMI MASA DEPAN MEREKA…
  Salah satu makanan tambahan yang boleh saya syorkan ialah MEALSHAKE..
mealshake
 Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral
tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid
amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang
baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli
yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga

 Untuk keterangan lanjut anda boleh berhubung terus dengan saya 
pn.suhaila   010 8798077

TIPS ANAK PINTAR

  SEKADAR PERKONGSIAN PENGALAMAN 

Sepetang ditaska manja bonda..

Si comel ni..ha…ha. .dah jadi testimoni la pulak….usia faheimy  setahun 10 bulan..
..hari khamis 2hb jan..
“puan nak tanya..”(kakak berusia 50an)
  Kenapa kak?
“masa mengandung puan makan apa?”
Terperanjat..hehe..makan apa?..
Kenapa kak?
“anak puan ni cerdik la puan..”..
Ooo…dalam hati..alhamdulillah..
Hehe..saya makan set shaklee…tapi bukan masa mengandung tapi semenjak anak 3 bulan sampai sekarang..dia menyusu badan..
“akak .nak bagi anak makan. .dia baru mengandung..nanti terang kat akak ye..”
Oo..ok

MUHAMMAD NOOR FAHEIMY

anak pintar

Sabtu..4.1.14..

“puan..nanti puan bawa set sama macam puan makan tu ye utk anak saya..”
Ok..
Alhamdulillah..

4.1.14..mak normah
“su..minggu depan jangan hantar anak ke klas 1 -2¨tahun..bawa dia taska
sini..masuk kelas 3-4 tahun..dia tak layak join kelas 1-2 tahun..dia
advance..”

Oh..gitu?
 

anak pintar

Sebenarnya semenjak usia faheimy masuk ke usia setahun saya dah berikan dia makan MEALSHAKE..Dia sangat gemar..Rasa yang sangat lazat tu membuatkan saya terpaksa menyorokkan bekas mealshake tu..Semenjak mengambil mealshake sebagai makanan tambahan , memang nampak perubahan selera makan dia.Cuma bdadan dia susah sangat nak naik.Mungkin kerana faheimy ni mengikut baka saya, rangka kecik..tapi tak palah,asalkan dia sihat dan bijak.

Selepas usianya setahun 6 bulan, secara tidak sengaja ,faheimy termakan OMEGA GUARD yang dimakan oleh abang dan kakak-kakaknye.Nak telan tak boleh,sebab omega ni agak besar juga kapsulnya…tiba-tiba saya tengok dikunyahnye omega tu…Mulalah OMEGA pula yang menjadi kegemarannya.Pantang jumpa mesti nak omega.Selepas kunyah omega tu..memanglah..bau ikan yang hanyir tu..errrr..Tapi tak kesahlah..asalkan dia suka..

So itulah kisahnye si comel faheimy ni dengan MEALSHAKE dan OMEGAnya..Alhamdulillah suplimen ni sangat membantu dalam perkembangan otak anak-anak saya.Sehingga kini kami masih meneruskan mengambil suplemen ini untuk seisi keluarga.

omegameal shake

 

Moral of the story..
“sharing is caring”
faheimy ..semoga jadi anak bijak dan soleh..

sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut
sila hubungi saya  010 8798077