JATUH CINTA MALAM PERTAMA..

Cuti sekolah yang panjang….hujung tahun 2012.. memang besttt,,time ni la nak cuti panjang sikit..tak yah ada kelas tambahan..Balik kampung dah sudah..seminggu tu kira paling lama la duduk kt kampung..biasala..selama kahwin dengan en azally..timing balik kampung maksimum 4 hari jek…sampai adik beradik pun dah boleh baca dah otak cik abang i yang cute tu..cute ker? dulu […]

Continue reading »

SUPERCONDUCTORS

Kepada anak-anak murid cikgu sekalian.Anda boleh rujuk kepada link ini sebagai rujukan dalam tajuk elektrik bagi sub topik superkonductors http://en.wikipedia.org/wiki/Superconductivity Superconductivity is a phenomenon of exactly zero electrical resistance and expulsion of magnetic fields occurring in certain materials when cooled below a characteristic critical temperature. It was discovered by Dutch physicist Heike Kamerlingh Onnes on […]

Continue reading »

JANGAN BACA BUKU NI KALAU….

Jutawan mlm.. Buku ni memang lain dari yang lain..penceritaannya berdasarkan pengalaman penulis..muhammad naquib hussain…baru baca pengenalan pun dah teruja nak baca lagi..lagi dan lagi… Sampai dibaris2 ayat tertentu tiba2 aku rasa sebak dan menitiskan air mata(nasib baik tak da owg nampak).. Saya seolah2 dibawa kedalam cerita ini..bukan setakat cerita biasa..tapi sangat menusuk tersusuk (bukan susuk) […]

Continue reading »

Dahsyatnye

pelik tapi benar…korang nak tau..ni la nany i…nenekmuda..berkobar-kobar coaching anak cucu yg lebih tua dari dia..itulah gelaran2 yg digunakan sebagai pengikat rasa ukhwah..cinta kasih dan sayang sesebuah keluarga..biarpun kami jarang bersua muka tetapi jalinan kemesraan yg ditunjukkan sangat menyenangkan… Biarpun kami dari ibu yg berbeza..ilmu dikongsi tanpa batasan …pangkat atau usia..pada pengamatan aku la kan..hmm diorang […]

Continue reading »

CARI ILMU BUAT BLOG

Hari ni ada kelas dengan geng2 otai shaklee..kat Kamunting Beach Resort….exited betul nak buat blog..dulu2 pernah buat blog..tapi dah bersarang. .password pun dah lupa… halangan pertama..emm..internet macam kura2…mentor faiz mencurahkan ilmu yang dia ada..opsss..terernye dia..aku merangkak2 lagi..first time nak create nama blog pun invalid jek…pikir punya pikir punya pikir..dapat la juga..nama blog paling popular diabad […]

Continue reading »
1 72 73 74