PENGALAMAN NURHAYUTUL NIRA MENGANDUNG TAPI ADA FIBROID 10CM

Assalamualaikum.

Ketumbuhan dalam ovari atau peranakan memang menjadi satu masalah buat wanita. Bukan sahaja wanita yang  tak mengandung ada fibroid tapi  sedihnya ramai juga wanita mengandung tapi ada fibroid. 

Pada mulanya saya sendiri rasa terkejut apabila ramai dikalangan wanita mengandung tapi ada fibroid diluar sana yang mencari cara bagaimana  untuk kecutkannya. Ada dikalangan mereka yang terpaksa membuat pembedahan untuk membuang fibroid tersebut dan ada yang dalam pemantauan doktor .

Disini saya kongsikan kepada anda semua pengalaman seorang wanita yang mengandung tapi ada fibroid sebesar 10 cm dan telah berjaya kecutkan fibroidnya tanpa sebarang pembedahan  dan berjaya bersalin normal tanpa pembedahan semasa melahirkan anak beliau.

KISAH IBU MENDANDUNG TAPI ADA FIBROID BERJAYA BERSALIN NORMAL

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 16: NURHAYATUL NIRA

[MENGANDUNG TAPI ADA FIBROID SEBESAR 10CM MENGECUT DAN AKHIRNYA BOLEH BERSALIN NORMAL]
.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
.

Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail (SID 866459) tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.
.

Bagaimanapun, saya mendapat “kesan sampingan” daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
.

Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.
.

Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.

MENGANDUNG TAPI ADA FIBROID

Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.
.

Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.
Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
.

Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
.

Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
.

Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.


Begitulah kisah ibu ini yang mengandung tapi ada fibroid akhirnya berjaya bersalin normal. Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti ibu Nurhayutul Nira , anda boleh mencuba set ibu hamil seperti berikut:

MAKANAN CEPAT KECUTKAN FIBROID >> KLIK SINI

Vitalea :
Multivitamin yang membekalkan keperluan vitamin dan mineral yang diperlukan badan. ia membantu mengawal hormon estrogen yang berlebihan dan membantu untuk megelakkan fibroid daripada membesar.  Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh. Mengandungi iron yang membantu meningkatkan hb darah.

Vitamin C :
Meningkatkan Antibodi, membantu melawan penyakit. Masalah fibroid akan menyebabkan sistem imun ibu akn menurun maka adalah penting untuk menjaga agar kesihatan ibu sentiasa baik dan kuat untuk melawan serangan penyakit. Vitamin C juga mengandungi antioksida yang dapat membantu mengcutkan fibroid

Bcomplex with folic Acid :
Masalah fibroid menyebabkan ketidak seimban hormon estrogen. Maka vitamin b complex penting engubah makanan menjadi tenaga. Anti-stress / kawal keseimbangan hormon ibu hamil. Menyokong tumbesaran janin secara sihat dan mencegah kecacatan pada janin

Ostematrix :
Fibroid akan memberikan tekanan pada perut menyebabakan kekejangan. Ostematrix mengandungi vitamin d dan magnesium membantu mengawal kesakitan dan membekalkan kalsium bagi mempercepatkan fibroid mengecut. Membantu memelihara kesihatan tulang dan gigi. Membantu mengatasi sembelit. Memberikan tidur yang lebih lena. Menghilangkan sakit-sakit badan, simpul biawak & rasa kebas waktu hamil.

Omega Guard :
Omega Guard kaya dengan omega 3 yang anti keradangan. ia juga dapat membantu untuk mengawal hormon estrogen dari bertambah yang boleh mengakibatkan fibroid membesar. Kandungan EPA & DHA juga menyokong perkembangan otak bayi. Mengawal Bp, kolesterol dan berat badan ibu hamil.

Semua yang saya senaraikan di atas adalah pemakanan tambahan dan juga vitamin yang diperlukan oleh ibu semasa mengandung. makanan harian ibu -ibu tidak mencukupi untuk membantu mengawal hormon estrogen yang berlebihan. Oleh itu suplimen ini adalah penting bagi membantu supaya fibroid tersebut cepat mengecut.

KLIK VIDEO UNTUK BANTU ANDA TAHU MAKANAN HARIAN YANG BANTU KECUTKAN CYST ATAU FIBROID

Jika anda ingin dapat set ini , sila hubungi saya dengan segera.

WHATSAPP: suhaila abdul

Call: 0108798077

FB: Nor suhaila Abdul

FB PAGE: Suhaila Abdul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge