CARA VIVIX BANTU KECUTKAN FIBROID

Saban hari ada saja yang mengadu tentang masalah kesihatan yang sangat membelenggu hidup mereka. Mana taknya kalau pendarahan sehingga berbulan bulan lamanya sduah pasti rasa tertekan. Terpaksa menanggung kesakitan akibat masalah senggugut yang luar biasa. Ada kala suami terpaksa menjauhkan diri dari mereka kerana pendarahan yang tidak berhenti menyukarkan hubungan intim bersama.

 

Ada juga dikalangan mereka yang mempunyai perut yang semakin membesar serta terpaksa membuang air kecil dengan kerap sehingga menjadi satu masalah untuk menunaikan solat kerana risaukan kebersihan dan tidak dapat menahan kencing ketika solat.

 

Untuk pengetahuan anda, fibroid yang terbentuk di dalam rahim adalah kerana terdapat hormon estrogen yang berlebihan di dalam badan. Biasanya di hidapi oleh wanita yang berusia 40 tahun keatas kerana mereka telah terdedah kepada hormon estrogen yang lebih lama.

 

Pengecutan fibroid akan hilang dengan sendirinya jika wanita mencapai usia menopause. Tetapi malangnya, apabila pesakit fibroid terpaksa menunggu bertahun tahun lagi untuk mencapai usia menopause. Oleh itu ada dikalangan mereka yang terpaksa mengambil pil hormon atau pil untuk memberhentikan pendarahan pada jangka masa yang agak lama. Mereka juga sering mengambil ubat tahan sakit kerana sering mengalami senggugut. Risiko ubat tahan sakit pula menyebabkan masalah kegagalan buah pinggang dan fungsi hati yang terpaksa bekerja keras untuk menjalani detoks.

 

Pengambilan ubat hormon dan ubat tahan sakit pada jangka masa yang panjang adalah tidak baik . Sebenarnya fibroid boleh mengecut jika pesakit tersebut mengamalkan pemakanan yang seimbang, mengambil banyak buah buahan dan sayur sayuran. Mengelakkan makanan yang tinggi garam, gula, makanan di proses dan lain lain makanan segera.

 

Anda boleh klik sini untuk tahu pemakanan untuk pesakit cyst, fibroid, endmetriosis atau PCOS=> MAKANAN KECUTKAN CYST

 

KLIK VIDEO INI UNTUK TAHU BAGAIMANA ANTIOKSIDA BOLEH KECUTKAN CYST/FIBROID

 

Selain daripada pemakanan yang seimbang , Dr hamid juga berpesan, untuk mempercepatkan pengecutan cyst, atau fibroid, sila amalkan vitamin c, vitamin E, kalsium, minyak ikan . Ia hendaklah di amalkan seumur hidup.

 

Sila hubungi saya untuk dapatkan keterangan lanjut tentang masalah fibroid anda. Pengalaman saya selama 5 tahun dalam membantu wanita yang bermasalah seperti ini akan saya gunakan sebaik mungkin untuk memberi konsultasi terbaik buat anda.

KLIK LINK ini untuk berhubung terus dengan saya. ==> SUHAILA ABDUL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge