INI TANDA-TANDA CYST YANG DI KONGSIKAN OLEH PENGIDAPNYA

Ramai sangat yang pm KakSu macamna nak kenalpasti apa tanda-tanda cyst. Untuk pengetahuan semua, tanda cyst adalah berbeza pada setiap orang. So hari ni kakSu share apa tanda -tanda yang dialami oleh pengidap cyst itu sendiri yang dikongsikan dengan kakSu dan juga mereka yang telah berkongsi di media sosial tentang perkara ini.

Sila baca sampai habis tau.

Berikut kakSu kongsikan tanda-tanda yang dialami oleh pesakit cyst Hety Herlina yang pada awalnya beliau ingat ini hanyalah cyst biasa. Tetapi rupanya cyst beliau ada sel kanser. Ini adalah cyst beliau selepas pembedahan

“Ramai yg bertanya pd saya, mcm mana mula2 saya tau yg saya ada cyst.. apa tanda2 cyst, dan apa tindakan saya.. Saya rasa terpanggil utk berkongsi pengalaman saya utk rakan2 yg bertanya.. mana tahu dapat membantu awk2, rakan2 awk, atau saudara mara awk yg senasib spr saya sebelum terlambat..

Saya kerap mengalami sakit perut di bahagian bawah. Tidak la setiap hari tetapi agak kerap juga.. Kadang kala, perut terasa kejang dan rasa mencucuk. Sakit sangat. Kadang pula, rasa sakitnya seperti senggugut yang berpanjangan.

Saya kerap membuang air 10-15 kali sehari walaupun sy tidak minum air. Stress ya amat kalau pergi holiday atau berjalan2. Kalau lepas minum air segelas, dalam masa 5 minit confirm akan pergi toilet.. then 5 minit kemudian akan ke toilet lagi.. Bayangkanlah penderitaan ini..  Ini krn cyst semakin membesar dan kedudukan ovari (cyst) berada di sebelah pundi kencing je.

Kadang2 sakit semasa hubungan kelamin. Sakit yg teramat sangat di tempat kedudukan cyst. Ini krn faktor pengembangan dan pengecutan otot dikawasan rahim dan sistem peranakan sewaktu hubungan kelamin.

Perut semakin membuncit dari hari ke sehari seperti wanita mengandung.. (perut saya spr wanita mengandung 4bulan). Ia tak sakit krn dalam perut mengandungi air.. doc kata cyst tu yg keluarkan air tersebut.

Selepas makan, perut mengeras dan terasa penuh.

 Kadang2 pening kepala.. tak selalu..

Semasa baring, bila tiba perut kejang, kadang2 ketulan cyst tu timbul pd perut.. saya boleh nampak kedudukan cyst tu dgn mata sendiri.. bila disentuh, tekan tempat ketulan cyst tu memang rasa keras.. seram pulak, tp tak bgtau dgn sesiapa sbb takut

Itu tanda2 cyst yg saya alami, period saya regular.. utk org lain sy tak pasti, krn hormon badan kita berbeza.. Doc cakap dgn saya, setiap wanita mmg ada cyst, ia bergantung pd ‘dia’ aktif atau tidak je..

Apa tindakan saya? Sudah tentu takut dan risau lihat perut sendiri membuncit seperti wanita mengandung Okay, Saya tulis ikut turutan beserta kosnya sekali sebab ramai yg bertanya dan nak tahu harga (hospital swasta) ye.. jika hospital kerajaan pastinya murah.. tapi lambat (ikut pengalaman cerita org2)

Untuk kisah lanjut tentang beliau anda boleh klik SINI

Tanda-tanda lain penyakit cyst ialah

  1. Setiap kali datang period memang sakit . Kalau tak makan ubat dia akan  berterusan sakit.
  2. Darah keluar berketul ketul macam jelly sakit memang tak tahan
  3. Sakit di ari ari
  4. Tak lawas kencing

Untuk mengesahkan bahawa anda adalah pengidap cyst sila jangan takut untuk berjumpa dengan doktor dan buat pemeriksaan . Jika anda biarkan ia tanpa rawatan, cyst itu akan membesar dan perlu pembedahan. Anda boleh baca pada pengalaman mereka ini betapa siksanya jika dah buat pembedahan. Sakit sangat. Kalau orang operate keluarkan anak tapi kita operate keluarkan cyst. Berpantang tanpa ada baby. Elakkan benda ni berlaku.

Jika anda nak kecutkan cyst anda tanpa pembedahan klik video ni.

So tuan puan boleh baca perkongsian dari mereka yang sudah berpengalaman mengidap cyst. Dan dari penglaman mereka juga ramai dikalangan pesakit cyst yang sudah dibuang cystnya tapi akhirnya cyst itu naik kembali. Kerana apa ya? Kerana tak jaga pemakanan dan tiada perlindungan menyebabkan cyst itu subur . Nak tahu pemakanan untuk pesakit cyst KLIK SINI

Untuk pengetahuan anda cyst ini boleh dikecutkan sebelum anda buat pembedahan. Apa yang perlu anda buat ialah dengan menjaga pemakanan yang betul. Seperti apa yang disarankan oleh Dr Hamid Arshad, pesakit cyst perlu mengelakkan makanan yang tinggi gula, dan perlu banyakkan makanan yang tinggi antioksida seperti pengambilan vitamin E dan vitamin C.

Anda nak dibedah seperti ini?

Tetapi pemakanan harian kita tidak mencukupi untuk menampung bekalan antioksida tersebut. Dengan itu saya mencadangkan anda untuk mengamalkan makanan tambahan yang bantu untuk kecutkan cyst anda iaiatu vivix, gla complex,vitamin E, carotomax dan vitamin c. Ke semua vitamin ini boleh bantu daripda cyst anda naik semula.  Kenapa saya sarankan semua ni? Baca jawapannya di sini => KLIK SINI 

Anda boleh dapatkan set untuk kecutkan cyst tanpa pembedahan ini dari saya. Saya adalah pengguna kesemua produk ini dan berpengalaman selama 5 tahun dalam konsultasi mereka yang ada masalah cyst ini. Tanpa konsultasi yang berkesan, hasilya juga tidak berkesan.

Boleh hubungi saya segera dengan klik disini  >> SUHAILA ABDUL

Atau hubungi saya di nombor 0108798077

Berikut adalah antara testimoni mereka yang telah berjaya kecutkan cyst dan fibroid dengan mengamalkan vivix dan set cyst ini.

 

 

 

Hubungi saya segera

SUHAILA ABDUL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge