7 SEBAB PESAKIT JANTUNG PERLU AMALKAN JUS ANGGUR

Assalamualaikum. Hari ni kakSu nak share makanan yang sangat bagus untuk kita amalkan untuk kesihatan jantung.

Baca>>>>>>  7 tanda bahaya sebulan sebelum serangan jantung

Sakit jantung serang orang muda

Manusia banyak mengidap penyakit berpunca daripada pemakanan yang tidak dikawal dengan baik dan cara hidup yang tidak sihat. Golongan muda tak terkecuali. Jantung merupakan organ penting dalam hidup. Terhenti degupan jantung bermakna kita dah ada kat alam lain. So kenalah kita jaga jantung kita dengan sebaik mungkin. Salah satunya dengan cara menjaga pemakanan.

Jadi jom kita ambil tahu makanan yang sihat untuk  menjaga jantung.

7 SEBAB RESVIRATROL MENYIHATKAN JANTUNG

APA ITU RESVIRATROL?

Resveratrol  didapati secara semulajadi dalam “superfoods” seperti wain merah. Seperti antioksidan dan phytonutrien lain, seperti lycopene yang terdapat dalam tomato atau lutein yang terdapat dalam lobak merah, di dalam anggur .Resveratrol adalah sebatian kuat yang menyegarkan badan kerana ia bertindak sehingga ke  peringkat sel.

Resviratrol telah terbukti meningkatkan kesihatan jantung. Caranya ialah dengan membuat jantung lebih kuat sehingga peredaran darah menjadi lebih lancar.

Kajian saintifik telah membuktikan lelaki yang ada darah tinggi serta wanita menopause dapat diubati dengan menggunakan resviratrol  kerana ia sangat  baik untuk  melancarkan perjalanan darah. Resveratrol juga mempunyai tahap antioksidan yang sangat tinggi.

Cara Resviratrol bantu jantung anda jadi sihat

  1. Menjaga  jantung agar menjadi lebih kuat
  2. Melindungi arteri
  3. Mengurangkan keradangan  pada jantung (bila ada)
  4. Menyokong oksigen dan nutrisi dihantar ke organ lain.
  5. Sebagai detoksifikasi tubuh
  6. Menjaga  kesihatan tubuh secara keseluruhan
  7. Melinduni sel sehingga ke tahap DNA

Biasanya doktor akan mencadangkan penggunaan penggunaan Resveratrol antara 200 mg sampai 500 mg untuk penggunaan jangka panjang. Dos tersebut dianggap sesuai untuk penggunaan jangka panjang karena tidak terlalu berlebihan, dos ini juga mudah dicerna oleh tubuh.

Bagaimana nak dapatkan resviratrol yang terbaik?

Nak dapatkan resviratrol yang terbaik pastinya daripada VIVIX. Produk terbaik yang telah diuji secara saintifik mempunyai 10 kali kuasa resviratrol dan polifenol daripada yang biasa. Ia dihasilkan daripada 4 sumber utama yang dapat meningkatkan kuasa resviratrol dan polifenol iaiatu anggur muscadine, purple carrot,elderberry  dan polygium copidatum.

 

Muscadine Grapes in vivix

Baca juga>>>>>Vivix telah dipatenkan

Bagaimana nak dapatkan vivix?

1. Hubungi kakSu di http://www.wasap.my/60108798077

2. Dapatkan terus di sini>>>>>>KLIK VIVIX  dan ia akan dipos kerumah secara percuma. Sila hubungi kakSu untuk cara pemakanan yang tepat dan sesuai dengan  masalah kesihatan anda

Suhaila

-vivix user since 2013-

0108798077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge