MAKANAN YANG MERBAHAYA UNTUK PESAKIT KANSER

Setiap orang dari kita mempunyai sel kanser di dalam tubuh masing-masing. Sel ini tidak dapat dikesan dalam ujian biasa sehingga ianya membiak ke JUMLAH BEBERAPA RIBU JUTA!. Ianya hanya akan dikesan apabila telah membesar ke satu saiz yang mampu dikesan.
kanser

PANTANG LARANG PESAKIT KANSER

1.Produk tenusu seperti keju, susu segar, mentega & lain-lain.
Susu membuat tubuh menghasilkan mukus/lendir terutamanya di trek usus perut. Sel kanser memakan mukus. Bertukarlah kepada susu soya tanpa gula.
2.Seafood : Seperti Gamat, Ketam, Sotong & Udang (makanan ini dapat menyuburkan sel kanser terutama GAMAT!! 

3.Minuman : Kopi, Teh, Minuman bercoklat Ini akan membuat sel kanser lebih cepat merebak
4.Makanan seperti DAGING MARAH WAJIB DI ELAKKAN!! terutama Daging Lembu, Kambing, Unta, Rusa & Khinzir.
5. Sayur dan Buah-buahan “BERGETAH & BERANGIN” seperti Nangka, Cempedak, Sukun & Kundur       Menyebabkan Kesakitan & Berdenyut. 
6.Jangan memakan sebarang jenis ikan yang mempunyai sisik yang banyak, seperti Ikan haruan, Ikan Merah, Ikan Gelama, dan sebarang jenis ikan yang bersisik.
Contoh Ikan yang tidak bersisik yang boleh di makan, seperti Ikan tongkol, Ikan Yu, Ikan Salomon, Ikan Kembung, Ikan Keli, Ikan Patin dan lain-lain (Ikan yang tidak mempunyai sisik dan berada di laut yang dalam di percayai mempunyai kandungan OMEGA 3 yang sangat tinggi, Omega merupakan makanan anti kanser)
7.Makanan segera dan sebarang produk dalam tin : Seperti Ikan Sardin, Buah Laici & jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk yang mengandungi bahan pengawit.
8.Makanan berjeruk, ikan masin, telor masin, budu, belacan tidak digalakkan untuk dimakan.
9 Makanan yang di panggang dan di bakar seperti SATE, IKAN BAKAR, DAGING BAKAR, IKAN PANGGANG & lain-lain harus di elakkan kerana makanan tersebut mengandungi kandungan karbon yang tinggi.
kanser

GOLONGAN BERISIKO TINGGI MENGIDAP KANSER

1. Orang yang mempunyai penyakit RESDUNG boleh berkembang menjadi kanser.
2. Orang yang berpenyakit KENCING MANIS mempunyai 3 KALI GANDA lebih tinggi berisiko kanser.
3. BUASIR boleh berkembang menjadi kanser jika tidak di kawal/rawat!!
BAGAIMANA MEMBANTU PESAKIT KANSER?

Perubahan diet dan mengambil pemakanan tambahan yang sesuai boleh mengekalkan kesihatan sistem imun.Berbagai produk kesihatan terdapat dipasaran tetapi yang manakah pilihan paling tepat.Daripada hasil kajian saintifik yang telah dijalankan, pakar telah menemui VIVIX sebagai salah satu altenatif untuk pesakit kanser.Terbukti juga dari TESTIMONI-TESTIMONI mereka yang telah berjaya.Kandungan utama dalam vivix ialah RESVIRATROL
kanser
Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser: 
1.Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.  
2.Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel, resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal.
3.Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.
3.Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007oleh  Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (di mana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).
4.Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen). 
APA PILIHAN ANDA? 
BELI MAKANAN TAMBAHAN ATAU BAYAR KOS BIL HOSPITAL???
Anda boleh dapatkan vivix dengan mudah 
hubungi saya 
010 8798077
Saya pengedar Shaklee Melaka
COD Masjid Tanah-Sungai Udang-Kuala Sungai baru
Pengalaman saya sebagai pengamal VIVIX akan dikongsikan bersama .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge