CARA KAWAL DARAH TINGGI CARA SEMULAJADI

Tekanan darah tinggi berlaku akibat tindak balas tidak normal salur darah yang menyebabkan  tekanan di dalam salur darah meningkat melebihi dari biasa

darah tinggi
darah tinggi

CARA MENCEGAH HIPERTENSI TANPA UBAT UBATAN

1.Amalkan gaya hidup sihat.

Kurangkan pemakanan yang mengandungi MSG yang tinggi.Disarankan mengambil kurang daripada 6 g garam sodium chloride.Perhatikan label pada makanan untuk mengetahui kadar sodium serta kurangkan mengambil makanan segera banyakkan mengambil buah buahan, sayuran dan juga kurangkan pengambilan leamk, alkohol dan berhentilah merokok

2.Bersenam.

Senamrobik seperti berjalan pantas atau joging juga boleh mengurankgnan tekanan darah tinggi sebanyak 13/18 mmHg jika dilakukan secara konsisten.Bersenam 3 kali seminggu dan selama 30 hingga 45 minit sehari.

3.Kawal berat badan 

dengan pengamalan gaya hidup sihat terutamanya mereka yang obesiti dan berbadan besar.kajian membuktikan bahawa penurunan berat badan sebanyak 3%- 9% dapat menurunkan tekanan sebanyak 3-6 mmHg

4.Rawatan susulan 

 juga tidak harus dipandang ringan  oleh pesakit.Dengan rawatan susulan inilah doktor melakukan pengesanan awal komplikasi terhadap organ organ utama menjadi lebih teruk

5. Mengambil suplimen 

sebagai pengganti ubat.Suplimen seperti GARLIC, OMEGA GUARD, PHYTOCOL ,LICITHIN DAN VIVIX dapat membantu masalah hipertensi.

KENAPA VIVIX?

Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah…

darah tinggi


Apakah itu Resveratrol

• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi

Vivix merupakan anti inflamasi (radang).
 Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.Oleh itu ALTERNATIF terbaik wain sebagai umat Islam adalah vixix. 
Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, penyakit kardiovaskular, kanser, tekanan darah tinggi, kencing manis, terlebih berat badan n masalah kegemukan, nyanyuk, osteophorosis, penyakit2 mata spt katarak n glaukoma dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas

• Anti-kanser

Pengoksidaan dalam salur darah sama seprti besi yang berkarat dan lusuh.Ini menyebabkan plak mudah terbentuk.

darah tinggi

TESTIMONI PENGGUNA VIVIX BERJAYA TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI

darah tinggi
Saya syorkan kat semua customer saya supaya amik vivix yang ada darah tinggi, berbaloi walaupun mahal, wife saya ada darah tinggi yang kronik ,sejak consume vivix ,alhamdulillah dia dah tak rasa pening lagi sekarang.
kalau naik tangga pun dah tak mengah macam dulu, and dah 2 bulan dia tak amik ubat doktor specialist.Satu yang agak menggembirakan hati saya bila dia dapat melepaskan pergantungan ubat hospital.Its up to u all.Kita hanya berikhtiar dan tawakkal selebihnya kuasa Allah.

darah tinggi
Sejarah abah 2013 tidak boleh dikenang..tiba tiba je abah jatuh sakit,sakit yang boleh membawa maut..Darah tinggi yang melampau membawa serangan jantung dan pendarahan dalam kepala.Berkampung di hospital klang hampir sebulan.di PPUM 2 minggu.Darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga strok sebelah kiri badan dan yang paling kami tak mahu ingat ,abah lupa siapa yang ada disekelilingnya..sebak pulak..
kalau nak cerita memang panjang..tapi kini dah 3 botol abah consume vivix..kesihatan abah makin pulih,alhamdulillah..dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali ,bawa motor keliling kampung pergi masjid ,pergi pasar..
darah tinggi
Adakah anda sedang mencari -cari produk yang sesuai untuk mengatasi masalah darah tinggi?
Anda sudAh cuba pelbagai produk yang rakan recommend tapi tak berkesan?

Anda mahu lihat tekanan darah anda kembali normal?

AWAS!!!!!!
Masalah tekanan darah tinggi adalah pembunuh senyap no 1 di dunia…

JOM KITA KAWAL DAN CEGAH SEKARANG

Anda bertuah kerana masih dapat harga promosi yang terhad ini.Dapatkan VIVIX twin pack dengan harga rendah.

suhaila
010 8798077
fb:suhaila abdul
instagram: suhailacute 21
page:cute&beauty store

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge