MAKAN IKAN..DAPAT KOLEGEN?

Saya adalah pengguna kolegen..sekurang kurangnya mesti saya akan makan dua hari sekali..Sambil nak makan kolegen ,belek belek nutrition information kat luar kotak.Kalau korang perasan, disini tertulis kandungan yang ada di dalam 5 g/1 stick daripada kolegen tersebut iaitu fish collegen.Kandungan fish collegen adalah yng tertinggi   iaitu 4000mg berbanding dengan kandungan yang lain.
So nak sharelah dengan korang ,kenapa kolegen shaklee ni mahal kan.Sepertimana yang diketahui ,30% kolegen daripada protein ada di dalam kulit , sendi, gigi ,tendon dan salur darah.Ia membantu 70% daripada protin di dalam kulit untuk kekal elastik.Kolegen boleh membuatkan cecair sendi, gigi dan tulang menjadi kuat.Tetapi apabila usia menjangkau lebih dari 25 tahun badan akan kehilangan kebolehan untuk membina kolegen baru dan kesannya yang dialami saya sekarang.Terdapatnya garis garis halus, kedutan , cuma masalah sendi dan athritis saya belum pernah alami..So cepat cepat cover dengan makan kolegen..insyaallah.
Nak cerita pasal sisik ikan tadi. Sebenarnya kolegen  boleh di ambil dari haiwan atau tumbuhan tetapi kolegen dari ekstrak sisik ikan atau kulit ikan adalah bebas dari toksin.Kolegen dari sisik ikan juga merupakan kolegen yang sangat mudah di serap oleh tubuh berbanding dengan kolegen daripada haiwan lain.

Kenapa sisik ikan merah laut dalam?

  • kerana ikan merah laut dalam sangat  tahan kepada tekanan iaitu sehingga 20 paun
  • kurang pencemaran dimana ikan ini berada di laut dalam yang bebas bertelur dan hidup di laut dalam
  • ikan merah laut dalam sangat lasak dan elastik
  • kepadatan sel yang sangat tinggi
  • kolegen dari sisik ikan merah dapat mengekalkan kelembapan dengan kapasiti yang tinggi
  • jisim molekul yang rendah 1000 Dalton yang mempunyai kadar serapan yang unggul
  • mengandungi 4000mg Red Snapper Scale( RSS) di dalam setiap sachet yang kita minum
Bagi meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyerlahkan kecantikan dalaman , produk kolagen ini dirumus dengan tujuh bahan utama termasuk ekstrak biji Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.
Selain itu terdapat juga beberapa jenis vitamin yang membantu menyerlahkan seri wajah seperti Vitamin E, Vitamin C dan Gla Complex
Ok.untuk info tentang kandungan lain lain tu..kita jumpa dalam next episode ye…

DAPATKAN KOLEGEN ANDA HARI INI
Hubungi saya:
suhaila abdul
Join FB saya: suhaila abdul
Tel/wssup: 0108798077
Pengedar sah
COD: Masjid Tanah,Pengkalan Balak
          Kuala Sungai Baru,Sungai Udang
          Pos : Satu Malaysia
cabaran/30hari/blog/gmf

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge